Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Rimbo HK Roslagen A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Rimbo HK Roslagen
Handboll
A-lag Damer
Damer - Dam div 2-4 Öst och trim (Dam 2 Öst)
Tabell
Lag M V O F P
1 Uppsala HK 2 2 0 0 4
2 Rimbo HK Roslagen 2 2 0 0 4
3 Solna HF 2 1 1 0 3
4 IK Bolton 2 1 0 1 2
5 Skogås HK 2 1 0 1 2
6 Rosersbergs IK 2 1 0 1 2
7 Täby HBK 2 1 0 1 2
8 HK Tyresö Strand 2 1 0 1 2
9 SK Kvarnberga 2 1 0 1 2
10 Lidingö SK 2 0 1 1 1
11 Årsta AIK HF 2 0 0 2 0
12 Gurraberg HK 2 0 0 2 0

Match

Rosersbergs IK

20 - 23
Rosershallen
6 oktober 2024
14:00

Rimbo HK Roslagen

Referat

Referat: Rosersbergs IK - Rimbo HK Roslagen

Säsongens första bortafight stod på glänt och som det nämndes i "inför-reportaget" var det ett erfaret och meriterat motstånd, som skulle visa sig rejält svårslagna i sin hemmaborg, som stod på andra sidan planen: Rosersbergs IK. Hemmalaget mönstrar en gedigen trupp med massvis av erfarenhet i från spel i högre divisioner och vi hade inför pratat mycket om att inte falla ner i motståndarnas förmodade lägre tempo utan vi ville driva spelet med mycket fart och snabba omställningar.

Matchen inleds just så; vi står bra bakåt och påvisar en hunger och aggressivitet vilket leder till att vi vinner boll och kan ställa om. I de inledande 5 minuterna av matchen har vi läge att gå ifrån tidigt till 5-0 men hemmamålvakten nyper det mesta som kommer hennes väg. Första 10 av första halvlek känns tryggt och stabilt, om än präglat av en oförmåga hos oss att sätta bollen i nät, och vi leder med 6-2. Därefter börjar hemmalaget få vittring och kommer tillbaka in i matchen. Vi tar oss fortsatt till bra lägen där vi bearbetar motståndet väl i vårt anfallsspel men vi saknar den sista skärpan i avsluten samt att hemmamålvakten får ett övertag. Efter ca 20min är matchen således jämn men fortsatt med oss i förarsätet även om vi får slita ont för målen. En rejält målsnål första halvlek avslutas sedan med en 4-minuters period från oss som vi mer än gärna glömmer: vi känns tagna av stundens allvar och låter Rosersberg både gå ikapp och förbi vilket ger ett halvtidsresultat om 12-11 i hemmalagets favör.

Halvtidsvilan går mestadels åt till att samla ihop tankar och känslor: vi spelar en bra handboll där vi tar oss till oerhört fina lägen men vi har kopiösa mängder med missar vilket verkar satt sig i huvudet. Fokuset ligger således på noggrannhet i avslutslägena samt att fortsätta springa och spela, det märktes ganska tidigt att hemmalaget fick slita ont i hemspring när vi vred upp tempot. Försvars- och målvaktsspel fungerar bra och för vår del handlar den andra halvleken om att hitta lite mer kyla i de avgörande lägena.

Trots att den andra halvleken inleds med ett hemmamål visar vi på en helt annan beslutsamhet i avsluten och en fortsatt löpvilja när vi vinner boll: på 5 minuter är underläget uppätet och vi är åter i förarsätet med två mål efter effektiva kontringar signerat firma Carlsson/Kraft. Vi fortsätter att spela ett fint försvarsspel där vi under en tiominutersperiod håller nollan och vi seglar iväg till en stabil femmålsledning. Återigen, dock, blir vi varse om att nivån är något annat än i division 3 där motståndet i år inte viker ner sig: ger man lillfingret är de inte sena på att hugga mot hela handen. Vi har återigen en period där vårt uppställda spel präglas av mindre bra timing i attackerna och till följd av det tekniska fel som gör att hemmalaget börjar äta sig närmare. En storspelande Sandra Stark ser dock till att vår ledning bibehålls hela vägen in i mål genom bland annat tre straffräddningar varav den sista kröns med en dubbelräddning på returen och slutresultatet skrivs tillslut, i en oerhört målsnål batalj, till 20-23.

Två nya poäng in på kontot, vilket såklart var det viktigaste. Vi pratade i efterhand om styrkan i att ta oss samman och vinna matchen trots att matchen utspelar sig på det sätt som den gör: mängder av missade frilägen och en ganska grinig stämning på planen stundtals (mycket till följd av en inte så särskilt konsekvent domarnivå). Återigen visar vi att "försvar är det bästa anfallet" med blott 20 insläppta mål - är det en nivå vi kan fortsätta bibehålla kommer vi vara oerhört svårslagna i år. Vi kan onekligen ta med oss att slipa på vår beslutsamhet i avsluten där vi idag lyckas förvandla hemmamålvakten till rena rama Bundsen i kassen. Slutligen finns det mycket som såg väldigt bra ut i anfallsväg trots en klen målskörd vilket vi tar med oss in till nästa match. Extra plus i kanten riktas idag till Emma Berg; säker från 7m och värderar klokt samt styr spelet med bravur matchen igenom samt till vår suveräna målvakt Sandra Stark; 20 insläppta och nöp samtliga fyra hemmastraffar!

Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till samtliga som tog sig till Rosershallen idag, stundtals kändes det som att det var vi som spelade på hemmaplan - tack för ert stöd och engagemang! Härnäst väntar hemmamatch igen då vi nästa helg välkomnar anrika Täby HBK till Rimbo Sporthall. I sedvanlig ordning kommer mer matnyttig info om kommande match under veckan, så håll utkik på våra sociala medier!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Emma Berg 1 7 0 0 0
Tilda Sigg 1 6 0 0 0
Emma Carlsson 1 4 0 0 0
Linn Kraft 1 3 0 0 0
Sofi Lindroos 1 2 0 0 0
Clara Rosander Sjöberg 1 1 0 0 0
Ebba Karlsson 1 0 0 0 0
Ida Bernhardsson 1 0 0 0 0
Mathilda Forslund 1 0 0 0 0
Moa Lind 1 0 0 0 0
Ronja Forsén 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Sandra Stark 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng